Deca je?

Dečiji Edukativni Centar Alfa mesto u kojem kroz igru harmonično razvijamo sve vrste intelekta i neophodne životne navike dece.
Podstičemo prirodnu želju deteta da upozna svet. Deca rastu srećna, uče da slobodno misle, razvijaju samopouzdanje I komunikaciju sa okruženjem.
Mi pomažemo deci da se prepoznaju kao samostalne ličnosti .

Naše vrednosti?

Prihvatanje individualnosti…

Učimo da pažljivo prihvatimo svoju I tudju individualnost I pronadjemo svoje mesto u svetu oko nas.

Pomažemo roditeljima da više saznaju o razvoju i odrastanju dece, da razumeju nihov karakter, otkrivaju talente i podržavaju prirodnu radoznalost.

U nasem centru rade ljudi koji su nasli svoju svrhu. Mi volimo svoj posao, sa interesovanjem se razvijamo i menjamo svet ka boljem.

 • Alfa generacija deca rodjena posle 2010 godine

Više o našoj metodi rada…

Osnivač i većina zaposlenih u našem timu su diplomirani psiholozi sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom. Naš program rada je zasnovan na metodama domaćih i inostranih stručnjaka iz oblasti neuropsihologije i pedagogije (Montessory …)

Naš program uključuje…

Naučnik i psiholog Tom Buzan, autor metode pamćenja i organizacije mišljenja, opisao je 10 vrsta intelekta. Na časovima mi razvijamo svaki od njih:

 • Fizički : istovremeno se razvijamo I fizički I psihički (u zdravom telu-zdrav duh)
 • Kreativni. Pomaže detetu da izadje iz ustaljenih okvira, misli drugačije, lakše gleda na svet oko sebe sa različitih strana.
 • Ličnosni. Svaki čovek mora sam sebi da postane najbolji prijatelj.
 • Socijalni. Učimo da se družimo I uživamo u komunikaciji sa ljudima oko nas.
 • Duhovni. Prihvatamo sebe kao sastavni deo sveta.
 • Senzorni -razvija čula mirisa,sluha,vida,ukusa …. intuiciju.
 • Empatija – deci je važan osećaj blizine porodice I drugova kao I način na koji pokazuju osećanja I ljubav.
 • Numerička. Sposobnost upravljanja brojevima od elementarne do više matematike.
 • Prostorni. Shvatanje mesta I povezanosti predmeta u prostranstvu.
 • Verbalni. Veština, jasno i figurativno izražavati svoje misli, čitati i izmišljati svoje priče.

Osnove intelekta:

Sa 8 mesci, mozak deteta ima oko 100 triliona nervnih ćelija, a sa 10 godina njihov broj se skraćuje dva puta. Mozak čoveka radi po principu “iskoristi ili ćes izgubiti”. I on se oslobađa nekorišćenih nervih ćelija i neuronskih veza.

Do 6. godine, mozak najlakše prima nove informacije I time se postavlja temelj inteligencije. O tome je pre mnogo godina pisao Masaru Ibuka, autor teorije koja je promenila razumevanje o vaspitanju deteta u ranom uzrastu. Njegova knjiga “Posle 3 je već kasno” dobila je globalu popularnost i inspirisala mnoge na rad sa decom.

Naš centar takođe u svojoj ponudi ima porodično psihološko savetovalište.

Pristup časovima…

U “DECA” pažljivo razvijamo sve vrste inteligencije: socijalnu, ličnosnu, prostornu, verbalnu, digitalnu, duhovnu, kreativnu, čulnu, fizičku. Za svaki uzrast biramo te aktivnosti koje pomažu kompleksnom i harmoničnom razvoju.
U nasem centru imamo časove opšteg obrazovanja koje svi vole, ali pored toga mi predlažemo i široki spektar dopunskih usluga.
DECA- zabavište 3-7 godina (pun dan)
Razvoj komunikativnih sposobnisti dece. Naši časovi- to su zanimljiva i kreativna “putovanja” mališana kroz svet matematike , čitanja i pisanja, razvoja govora, geografije i istorije, fizičke kulture , crtanja, muzike, priča, srpskog, ruskog i engleskog jezika.